Götlunda Sockenförenings Hemsida

Du är här:  Hem > Götlunda Socken

Götlunda Socken

Välkommen till Götlunda Om socknen, karta, 1200 invånare, Byarna: Alväng, Götlunda kyrkby, Hasta, Järnäs, Lunger, Nannberga, Racksätter, Runeberg, Skogstorp, Sickelsjö, Torp, Torpstång, Urvalla, Västansjö,

I Götlunda kyrkby som ligger utmed riksväg 173 finns: En förskola med 3 avdelningar, skola med klasserna F-5, pensionärsboende med ca. 35 boende på 4 avdelningar.  Hyreslägenheter: Kommunen har 12 lägenheter 870 00 och Dag Larsson har 13 lägenheter. Fårtallens Wärldshus som ligger strax söder om riksvägen serverar dagens lunch alla dagar i veckan både till alla vägfarare och folk från bygden.

Götlunda socken i Närke ingick i Glanshammars härad och är sedan 1974 en del av Arboga kommun.

Socknens areal är 159,44 kvadratkilometer, varav 154,74 land.

År 2000 fanns här 1 428 invånare.

Kyrkbyn Götlunda med Götlunda kyrka ligger i socknen.


Götlunda socken har medeltida ursprung.

Vid kommunreformen 1862 övergick socknens ansvar för de kyrkliga frågorna till Götlunda församling och för de borgerliga frågorna till Götlunda landskommun. Landskommunen inkorporerades 1952 i Glanshammars landskommun som upplöstes 1974 då detta område uppgick i Arboga kommun och också då överfördes till Västmanlands län. Församlingen uppgick 2006 i Arbogabygdens församling och också då överfördes till Västerås stift.

Socknen har tillhört fögderier, tingslag och domsagor enligt vad som beskrivs i artikeln Närke. De indelta soldaterna tillhörde Närkes regemente, Örebro kompani och Livregementets husarkår, Livskvadronen.

Informationen är hämtad från Wikipedia

Götlunda Allehanda

Lokaltidningen som utforskar och ger information om oss boende i Götlunda socken.


Material till tidningen såsom texter och foton tas tacksamt emot.

Götlunda Allehandas redaktion:

gotlunda.allehanda@live.se

Bredband på landsbygden

Vi är några glada själar som vill uppleva ett snabbare internet här i Götlunda socken. 
För att kunna "få" ett fibernät här i Götlunda med omnejd får vi göra ett stort jobb själva med strukturering och marknads undesökning, är det nåt du vill ställa upp på och hjälpa oss med?


Kontakta Anders Johansson via epost anders@coompanion.se om ditt intresse så kontaktar vi dig. 

http://fiber.gotlunda.com